Translate

maandag 19 januari 2015

paperfun: paper roses

eerste lagen


paper roses
 Vorige week naar QuiltPlus geweest, we kregen prachtig Indiaas papier uitgereikt.
Ik had behoefte aan iets vrolijks en terwijl de sneeuwvlokken dwarrelden plantte ik de eerste bloemetjes buiten.
Ik bracht een grondlaag aan met Derwent inktense blocks. Vervolgens een aantal stempels er op met goudverf en donker roden. Gescheurde bloemen geplant en ook daar weer de verfkwast gehanteerd.
Vervolgens alle stiklijnen aangebracht en de knoopjes genaaid.

dinsdag 13 januari 2015

Empty spools, meer lege klosjes nodig.

 
Vandaag wil ik een aantal houten klosjes leeg hebben! Maar, daarbij wil ik ook het garen zoveel mogelijk gebruiken. Ik haalde eerst de buitenste laag garen van de klosjes. Wie weet hoelang ze al liggen en waar ze vandaan komen! De zwarte draad brak om de 10 cm, na 3/4 e klos eindelijk goed! Verlegen heet dat....
Voor de te bewerken lap koos ik zoveel mogelijk oranje en zalm roze.

dinsdag 6 januari 2015

Paintsticks geven vleugels vandaag!

lisdoddepapier voor vogels


werktitel: vogels gespot
Wat een heerlijk vooruitzicht: een lege werktafel! Maar ook zo weer gevuld....plastic en zachte onderlap: een perfecte basis voor mijn werk vandaag.
 Er vloog een vogel al weken om me heen, ik maakte er nog een aantal met paintsticks. Enkele randen erbij en met stukjes lisdoddepapier belegd.
Terwijl alles  nu 24 uur moet drogen, leg ik een complex cloth neer en geef een volgende bewerking.
Verf van "Golden" gemengd in een passende kleur, wat blijft deze verf lang goed en zo makkelijk om mee te werken. Terwijl de stof soepel blijft na het kwasten.

maandag 5 januari 2015

back to normal....

playmate
Na een volle, drukke en gezellige decembermaand, mag ik weer aan het werk in mijn atelier!
Vanochtend bezig geweest met werk voor NoordNet. Al werkend, een geweldige manier bedacht om een bepaald werk te presenteren. Ook dat is een kunst op zich, waarbij textiel zich makkelijk laat plooien en vormen. Ik probeerde het uit en ben tevreden. Zo gaat het worden! Wel een foto gemaakt en genoteerd, anders blijf ik bezig in mijn hoofd!