Translate

dinsdag 27 mei 2014

Geen handwerk?


Vandaag een quilt afgemaakt!
In maart liep ik vast met een project en maakte ik een snelle kerstquilt. Hierbij bleven er weer blokjes over...en jawel weer een quilt. Ditmaal maakte ik de rand met sterretjes af, kortom geen handwerk?
Nu weer verder met proefjes maken, opzet voor een nieuwe quilt voor het textielcollectief: NoordNet

dinsdag 20 mei 2014

Doedag, mei 2014.


Met een quiltgroepje van weleer, houden we af en toe een doedag. Naast bijpraten, gezelligheid en lekkers, gaan we ook aan de slag. Ditmaal zocht ik iets traditioneels met een handigheidje van YouTube. Meteen een mooi blok voor een nieuwe gebruiksquilt. Vandaag maakte ik blok nummer 48! Genoeg voor een redelijk grote quilt. Voor mij een kunst om de blokken nu verder te verwerken....er ligt zoveel ander spannends op me te wachten! Vanavond mag ik bij E. kijken hoe het bij haar in wording is.

zondag 11 mei 2014

Zoveel moois!

een kleine verzameling
Zoveel mooie klossen, klosjes, knoopjes, band. In mijn atelier ligt het overal en nergens. Ik probeerde er een vaste plek voor te creƫren. maar dan leg ik er weer een project overheen of lappen, die ook zo mooi zijn. Herkenbaar?
 Enfin, ik kocht een oud dienblaadje. Bij thuiskomst een linnen servet er op, met een aantal dierbare spulletjes. Als ik opkijk van ipad of krant, geniet ik ervan.

zaterdag 3 mei 2014

verrassing!

letters van draad

Er lag een zakje op de mat. De inhoud inspireerde meteen tot het maken van een dagboekje. Sommige stoffen doen dat met me. Zetten me aan het werk en plooien zich als vanzelf tot iets moois.
Een van mijn motto's is: krijgen is gebruiken! Bij deze.
Van de laatste stukjes vormde ik fibermail.