Translate

dinsdag 27 november 2012

lijm pogingen.

met lijm ingesmeerd.
nog droog, op ondergrond na














Vorige week kocht ik wat kleine pakjes servetten in mooie kleuren (Tiger oa. Haarlem). Mooi om mee te werken en niet alleen bij de maaltijd! Ik gebruikte mijn kartel-rolmes voor de variatie. Een ondergrond van vitrage houdt de boel bij elkaar. Flink inrollen met lijm. Rustig en langzaam alle lucht ertussen wegrollen. Laten drogen en verwerken. Laat zich goed op de naaimachine behandelen. De map die ik vorige keer op de blog liet zien heeft nog geen slijtplekken. Ging toch al een aantal keren in en uit tassen!




dinsdag 20 november 2012

In antwoord op uw schrijven.

map
Een lamineervel omgetoverd tot map.
Het laminaat op Hobb's neergelegd en machinaal gequilt.
Het ziet er teer uit en blijkt verrassend sterk in het verwerkings proces. Nu maar zien of hij zich ook zo goed houdt in gebruik!

maandag 19 november 2012

Steeds meer af

zonder versiersels


met...
Vervolg van alle lijm pogingen!
Telkens wat steken en kraaltjes.
Een volgende keer verwerk ik de scrim helemaal aan de voorkant, geeft een losser effect, meer bij mij horend.Toch deed ik het zo, om uit te proberen hoe de lijm en dus de gemanipuleerde scrim zich zou houden. Tot nu toe wonderbaarlijk sterk gebleken.... Ook na het naaien blijft de vorm erin. En ik was niet voorzichtig!
De foto's maakte ik zonder flits, er zit glimmend groengouddraad in de vormen ( hand) genaaid.

dinsdag 13 november 2012

Vervolg....

natte scrim
droog en voor het raam



maandquiltje in wording
 

Vandaag het uur van de waarheid! Alle platen zijn droog en mogen van het plastic afgetrokken worden. Een feest om te zien hoe het reliëf in de stof en papier is gekomen.
Bij de geverfde scrim, voor het raam, had ik meteen een idee: zo moet het dagboekquiltje deze maand worden. Het middenstuk enkel en dus doorzichtig. De rest wel verwerkt met  tussenvulling en onderkant. Een vrije logcabin!

maandag 12 november 2012

Lijmen, met dank aan Hannie!

katoen
papier

Boekbinderslijm met water vermengd tot een melkachtige substantie. Papieren handdoekjes op een plastic mal leggen en insmeren. Goed aandrukken met je kwast. Als laatste met een vrij zware roller er overheen. Ik maakte ze met 3 en 2 lagen papier. Maar ook scrim, dunne katoen en handgeschept papier werden bewerkt. De laatste soort verpulvert onder je kwast, voorzichtig werken dus! Alles ligt te drogen. Morgen meer...
                                                                          
                                                                                       
Natte scrim, na droging komt kleur terug

zaterdag 10 november 2012

afstanden overbruggen


Deze dagen stonden in het teken van afstanden afleggen. Met de auto en de trein. Zoveel weggeweest dat ik weinig tijd in mijn atelier doorbracht. Maar wel bezig met textiel in andere zin. Weggaan is ook afscheid nemen.
Dacht met weemoed aan de prachtige auto op een dorpsplein in Turkije, zo één wil ik er ook met kleden en al! En dan achter het stuur en een beetje dromen...