Translate

dinsdag 30 oktober 2012

demodagje in Assen


Vorige week was het 4 dagen feest, in Assen! Een quiltgroep bestond 10 jaar en dat wilden de dames vieren. Ze organiseerden een tentoonstelling en nodigden een aantal winkels uit. En iedere dag een quiltster met een bijzondere techniek.  Op zaterdag was ik aan de beurt om een dagje te demonstreren.  Ik liet zien hoe je met eenvoudige middelen en een punchmachine een quiltje kan maken.
Ik gebruikte een sjaaltje, een lapje poly- katoen en een huishouddoekje. Met wat kleine snippers  draad en glimstof.
Een aantal dames bekende dat ze een embellisher hebben, maar nooit gebruiken.......
Een permanent plekje voor dit apparaat nodigt uit om hem meer te gebruiken.

vrijdag 26 oktober 2012

Foto's downloaden lukt ook weer.....

Deze dagen zong ik vaak het liedje: money makes the world go on. Maar eigenlijk geloof ik meer in andere waarden. Enfin, op de laatste QuiltPlus bijeenkomst hebben we "gelamineerd", gestempeld etc.
Ik werkte met 50 euro servetten, vervolgens de borduurbox op tafel en gequilt op een geel duizend- dingendoekje. Sterren en herfstblad maakten af.
 Na alle pc ellende, goed voor schouders en nek.........

zaterdag 20 oktober 2012

kleur


Na thuiskomst een kapotte pc, wat een ellende....
Gelukkig wel backup's, maar toch. Totaal nieuw besturingsysteem, andere knoppen, nog meer mogelijkheden. Koppelingen die ik niet wil, toch ontvang. Crazy zou je er van worden.
Gelukkig ligt er op tafel een prachtig boek van het Sabanci Museum in Istanbul. Tegelijkertijd een Turkse tijdgenoten expositie. De achterwanden in "lucious colours"gemaakt van ... textiel.