Translate

dinsdag 21 augustus 2012

Documenta 13, Kassel


werk van Doreen Reid Nakamarra      







 

detail van werk door Thomas Bayrle, het geheel vormt                 
een inmens groot vliegtuig, in elk vierkantje is ook een vliegtuig afgebeeld










12 balads for the Hugenot house door Theaster Gates





                                                                                       Afgelopen weekend was ik in Kassel en bezocht Documenta 13. Een mega groot kunst evenement, om de 5 jaar, met telkens een andere conservator. Ditmaal samen gesteld door Carolyn Christov- Bakargiev. Kunstenaars wereldwijd nodigde zij uit. Ik zag er veel indrukwekkend werk. Niet zoveel textiel dit keer, maar des te meer op ander gebied. 

donderdag 16 augustus 2012

quilters delight


quilters delight
Op 8en 9 september doe ik mee met de open atelier route: Roden, Roderwolde en Peize.
Vorig jaar was hiervoor erg veel belangstelling. Aan de slag dus met visite kaartjes, fibermail, boekenleggers etc. Een lijst opgesteld met werken die ik wil laten zien. Ik hoop zo, dat de tuin ook gebruikt kan worden met lijnen en linnenrekken. Maar reken er niet te veel op!

dinsdag 7 augustus 2012

bloemetjes buiten en binnen


Buiten zijn de bloemen zwaar van de regen, sommigen verpieteren en laten het voortijdig afweten. Daarom binnen aan het naaien.
Na afwezigheid vind ik het fijn om met iets kleins te beginnen, ditmaal geen dagboekblad of fibermail, maar Kanzashi. Dit zijn traditionele Japanse bloemen voor in het haar!
Ik heb het patroon uit Patchwork Professional nr 3 2012. Ik maak er een heel stel en ga ze in een schaal leggen. De eersten zie je hier. Je kunt ze ook als broche dragen, iedere achterkant krijgt een speld.