Translate

zaterdag 24 maart 2012

warm


Terwijl wij iets uitdoen op deze prachtige dag, krijgen bomen in de buurt juist iets aan! Vrolijk staat het in ieder geval. En de breipennen blijven  tinkelen

maandag 19 maart 2012

Handelingen

printen op lap


daarna quilten
Niet tevreden over een geverfde lap, lichtblauw en te wollig voor het doel. Nogmaals in bad met paars en robijn. Daarna met een kleine zeef ( thermofax) aan het werk. Vervolgens 24 uur laten drogen en goed gestreken voor het quilten aan.

zondag 11 maart 2012

nooit een teveel aan textiel!



blauwe bergen
 Vandaag een voorbeeld quiltje dat ik maakte voor de regiodag. Ik hang het quiltje met ring en al op, komen de borduurringen toch weer van pas! Zo een aantal bij elkaar. Over de techniek, van de week wat meer.
Want ik wil vertellen over het Textiel CafĂ©, gisteren in Assen. Een hele leuke en waardevolle bijeenkomst, met een 5-tal spreeksters. Over papier, ikat, spelen met textiel, breien etc., iedereen spreektijd van 30 minuten. Zeer gevarieerd wat ten koste gaat van diepgang. Maar enfin, met het glas prosecco, een toast voor het lustrum van 5 jaar!

donderdag 8 maart 2012

Regiodag 7 maart 2012 en daarna!


de workshop s'ochtends; vliezofix verven en dan....







Geinspireerd door Beaney en Littlejohn zette ik een workshop in elkaar. Altijd een klus voor zo'n 60 dames. Zonder naaimachine, iets nieuws en toch voor de meesten aantrekkelijk!  Werken in lagen, waarbij geverfde vliezofix een duidelijke rol speelt. Borduren, zonder tekening een kleine voorstelling op je meegebrachte lapje maken. Legde van te voren uit dat het niet moest werken als het witte lege A4tje en het potlood erboven. Na een hartelijke lach, het ijs gebroken en wat zag ik een leuke, grappige en ook mooie lapjes.  Geweldig om te zien dat je met weinig middelen zoveel kan bereiken. Volgens mij was het een zeer geslaagde dag, zoals een bezoekster aangaf: daar wil ik er wel meer van hebben! Vandaag: the day after: opruimen en zorgen dat alles weer op z'n plek komt. het nadenken voor volgend jaar is weer begonnen.....