Translate

maandag 22 augustus 2011

bezemsteel breiwerk

beginnetje
Vorige week bij Knitted Knots leren bezemsteel breien. http://www.knittedknots.nl/
Ik vond dat ik maar eens een textiel uitstapje moest maken. Niet naar Birmingham, maar iets dichterbij!
Niets quilterigs maar stevig in de weer met breipen en haaknaald. Nu zijn de garens van deze dames al een feest om te zien en helemaal fantastisch om mee te werken.
De uitleg was simpel en bondig! Een erg leuk tussendoortje.

woensdag 17 augustus 2011

Maak een zonnige dag!

gouden momenten









Even leek het, vanochtend vroeg,  een beetje zonnig en licht!
Vandaag het tweede deel van een groot project aanpakken. Jullie herkennen het vast wel: heb je je plan/tekening liggen, stofstapels ok, een deel klaar en dan stagneert het. Zoveel anders te doen en te maken.... Dus vandaag moet het zijn. Ik begon met fijn gefilterd licht, maar al gauw de lamp toch weer aan. Enfin een pracht ochtend voor deze klus!

woensdag 3 augustus 2011

Hazenvoetjes.

hazenvoetjes
 Vandaag is het Hazenvoetjes dag. Deze dag is zacht en zwoel, nauwlijks een zuchtje wind. Een dag waarop je veel buiten wilt zijn, liefst met een boek en een pot thee. Maar ik deed andere dingen, eerst was er de Bee, daarna met wat quiltboeken en tijdschriften naar een vriendin.
 In 5 verschillende tinten rood/roze gequilt, ook hier doet het quiltwerk z'n best en voegt toe. Ondertussen bloeit de Persicaria Rosea (ofwel hazenvoetjes!) uitbundig, dankzij alle regen!
persicaria rosea

maandag 1 augustus 2011

Dagje expositie

Gisteren, tijdens de kunst markt in Vledder, was ik aanwezig bij onze expositie "van Stof tot Steen" .
De locatie was wat verscholen achter de kraampjes van de markt, maar toch wisten velen de expositie te vinden. Zo'n 75 mensen waren enthousiast. Daarnaast kwamen kunstenaars van de "markt" ook langs en verbaasden zich: immers textiel is voor velen een ver van mijn bed show. Een beeldhouwer zat een tijd op een stoel en verwonderde zich! Op mijn uitroep: "maar textiel is wat ons allen aangaat, we dragen en gebruiken iedere dag textiel!" Zo had hij het nog nooit bekeken.
Een ander vond dat, wij textiel mensen, veel meer les moeten gaan geven. Om onze kennis door te geven.
Vele technieken dreigen verloren te gaan. En áls we lesgeven dit aan de media doorgeven, aan de grote klok hangen is de boodschap. Ons enthousiasme laten blijken.
Enfin, met deze expositie haalden we RadioNoord!