Translate

vrijdag 29 juli 2011

Achter de naaimachine!

detail van naaiwerk
Het naaien van zee is vandaag de opdracht aan mijzelf! Ik werkte op een vel wateroplosbaar met allerlei verschillende draadsoorten en kleuren. Voor ik ging naaien, noteerde ik waar het werk aan moest voldoen.
Dit doe ik vaker, om al werkend, niet te verdwalen! En weer iets te hebben liggen waar je nog niets mee kan. Meestal eindigt zoiets in de fibermail-doos, ook welkom, maar niet vandaag!
 Transparant: hoorde tot de steekwoorden! En goed uitspoelen: het werk moet goed te plooien zijn.
Nu ligt het werk te drogen, evenzo de ondergrond die ik verfde.

maandag 25 juli 2011

kleintje quilt

waterige bloemetjes

Met onze kleinzonen, op één van hun laatste dagen in Nederland, een knutseldag gehouden. Schilderen en breien stond er op het programma. Na de koffie met taart, alle schildersspullen op tafel en kwasten maar.
De doeken behandelde ik voor met gesso, dat maakt het eindresultaat zoveel echter! Zelf pakte ik canvas lapjes en naar buiten kijkend werden het waterige blommen!
Na de lunch volgde het breien op een houten vork. De eerste "Nadal" hoofdbanden waren snel gemaakt!
paraplu van K.
Alle vriendjes kregen er één.

dinsdag 12 juli 2011

gedroomd landschap

Even een paar weken uit de Blogwereld geweest! Na Canada, waar ik een hele fijne tijd had, even tijd gehad om bij te komen. Daarna was ik aan de beurt in the operation theatre, wat een pracht woord en zoveel minder streng dan O.K.!
Twee avonden geleden pakte ik de kwast weer ter hand en maakte wat landschapjes met trapsuutjies. Wat een fijn medium is dit, zeker als je ook nog eens gebruik maakt van de extender. Daarna een naaimachine aan getroffen die zich verwaarloosd voelde, gelukkig nam ik allemaal mooie draadjes mee uit C. van wondelfill. Daar was ze erg blij mee en ik met het de steken!